De beste tips voor thuis internet vergelijken

Tegenwoordig moeten we verplicht zoveel mogelijk thuiswerken. Wellicht dat je voor je werk sneller internet nodig hebt of is het misschien wel het ideale moment om over te stappen naar een goedkoper abonnement. Weet je nog niet precies wat je wil? Dan is het verstandig om na te denken waarvoor u het internet gebruikt, welke internetsnelheid van belang is voor jou of welk pakket het beste past bij jouw behoeftes en wensen. In dit artikel vindt u de beste tips voor thuis internet vergelijken. Internetproviders vergelijken? Kijk dan op onze website.

Tips voor het goedkoopste thuis internet

Kies voor een budget provider

Tussen de internetproviders zit veel verschillen in prijzen voor abonnementen. Je kan daarom ook veel besparen per maand op je thuis internet door te kiezen voor een budget provider. Hierbij lever je niet in op kwaliteit omdat alle budget providers via dezelfde kwaliteit internet leveren via de betrouwbare DSL-en glasvezel netwerken van KPN. Of je kiest voor internet via Telfort of Ziggo, het wordt via hetzelfde netwerk bij je thuis afgeleverd. Als je genoegen zou nemen met een eenvoudig internetabonnement, is in veel gevallen een goedkope budget provider vaak prima en de voordeligste optie.

Kies het aantal Mb/s dat je werkelijk nodig hebt

Een gemiddeld huishouden heeft vaak al genoeg aan 100 Mb/s internetsnelheid. Deze internetsnelheid zou meer dan genoeg moeten zijn om thuis allemaal tegelijkertijd te kunnen internetten en streamen, zonder vervelende onderbrekingen of haperingen. Providers bieden na 200 Mb/s meteen een internetsnelheid van 500 Mb/s aan. Dit is zonde voor je portemonnee omdat je deze extra’s Mb/s helemaal niet gebruikt.

Tips voor het snelste thuis internet

Kies glasvezel als dat al beschikbaar is op jouw adres in plaats van kabel

Vaak heb je een ziggo internet kabel nodig om het snelste internet in huis te halen. Nog niet op alle plekken is glasvezel internet al beschikbaar, maar wordt er wel aangeraden om eerder voor glasvezel te kiezen dan Ziggo Internet. Glasvezel is namelijk altijd goedkoper dan Ziggo internet en heeft ook een hogere uploadsnelheid die gelijk staat aan de downloadsnelheid.

Laat 1GB/s internetsnelheid buiten beschouwing

Voor particulieren is in veel grote steden 1 Gb/s internetsnelheid uitgerold sinds 2020. 1 Gb/s internetsnelheid refereert aan de snelheid van het internet. Dit internet is tien keer zo snel als het Nederlandse gemiddelde van 100 MB/s. Gigabit is interessanter voor de zakelijke markt waar veel bestanden en documenten binnen no time naar elkaar toe moet worden gestuurd. Voor thuis internet is deze internetsnelheid niet nodig en kost daarom teveel. Ook gebruik je een groot gedeelte van deze bandbreedte helemaal niet.

Met deze tips in je achterhoofd kan je direct beginnen met het selecteren van het beste internet thuis pakket dat aansluit aan jouw behoeftes.