Soorten badliften

Er zijn verschillende modellen badliften. In principe is de werking van alle badliften hetzelfde. Ze helpen u bij het in- en uitstappen en bij het gaan zitten en weer opstaan in uw bad. Alle badliften kunnen worden gebruikt in uw eigen bad. U hoeft dus geen prijzig nieuw, speciaal bad aan te schaffen en mogelijk een hele verbouwing van de badkamer door te voeren. Er zijn badliften die werken met een: spanband en een liftmodule, opblaasbaar kussen, water hydraulische lift, accu aangedreven lift en met een spanband en liftmodule.

Plaatsen van de badlift

De badlift werkt even eenvoudig als effectief. Ter hoogte van waar u komt te zitten in uw bad wordt aan muurzijde de feitelijke badlift geplaatst. Vanuit de badlift komt een spanband die strak is getrokken tot over de badrand aan de voorzijde van het bad. De spanband wordt verankerd aan de vloer voor het bad of aan de badrand. U neemt plaats op de spanband en drukt op de knop van de badlift. Langzaam zakt u in het bad tot op de bodem. U geniet van uw bad en wilt u er weer uit, dan laat u de lift u weer omhoog brengen. U draait uzelf wederom op de badrand, en kunt op deze wijze het ligbad verlaten. De badlift kan zowel op 24 Volt gelijkstroom als ook op accu’s werken. Het maximale gewicht is ruim 120 kilogram. Zijn er meer mensen die van het bad gebruik moeten maken? Dan verwijdert u de spanband en is het bad weer bruikbaar voor iedereen.

Opblaasbare badlift

De opblaasbare badlift is een groot opblaasbaar kussen die u in uw eigen ligbad plaatst. Het kussen is voorzien van een anti-slipgedeelte zodat het stevig ligt op de bodem van uw bad voor uw veiligheid. U neemt plaats op het kussen en kunt het leeg laten lopen waardoor u langzaam in het warme water zakt. Wilt u weer opstaan dan laat u het kussen opblazen en zo komt u weer in een zitpositie van waaruit u makkelijker kunt opstaan. De opblaasbare badlift werkt op een accu dus is veilig te gebruiken in een vochtige ruimte. In leeggelopen toestand is het licht van gewicht en makkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld op reis. Verdere voordelen zijn dat u bad niet kan beschadigen door harde en scherpe onderdelen en het is eenvoudig te reinigen.

BADLIFT MET W